LEES EERST: Onze RISKANTE manier van beleggen

LEES AUB DEZE PAGINA EERST VOORALEER U ENIGE ACTIE ZOU ONDERNEMEN OP BASIS VAN ONZE WEBSITE.

On5ex.be heeft een zeer specifieke reden om riskant beleggen aan te raden voor z’n jonge lezers, maar we hebben daar oprecht een goede reden voor. Het idee is als volgt: in je twintiger jaren verwacht niemand dat je veel spaart. Je inkomen is je inkomen, en je kan vaak heel erg veel sparen omdat je toch nog thuiswoont. In plaats van dit geld uit te geven aan pintjes, de Kinepolis of zelfs in ’t Schipperskwartier kunnen wij je alleen maar aanraden om deze relatief kleine bedragen in groepjes van +/- €500 op high potentials te investeren op de beurs.

Het is gemakkelijk om nu te zeggen welke aandelen je vijf jaar geleden had moeten kopen. In de praktijk weet je niet welke bedrijven naar de moon gaan. Daarom hebben wij een heel specifiek idee uitgewerkt: we mikken op een relatief groot aantal high potentials waarin we telkens €500 investeren. Enkele daarvan zullen rustig stijgen. Enkele daarvan zullen rustig dalen. Heel wat anderen zullen volatiel omhoog en/of omlaag gaan. Het doel is om die éne die 300x gaat mee te hebben zonder nooit winst te nemen. De strategie luidt als volgt:

We zien een aandeel waarvan we verwachten dat het potentieel maakt om 10x te gaan, bijvoorbeeld:

We kopen aan $7 70 aandelen voor $490 en stellen een watch in in de stocktracking app naar keuze. We hopen dat deze naar $35 gaat. Wanneer dit aandeel op $35 komt verkopen we ALTIJD de helft van onze aandelen, in deze dus 35 aandelen aan $35 voor een cash-out van $1225. De resterende aandelen laten we staan en hopen we richting de moon mee te gaan. De $1225 herinvesteren we in twee nieuwe high potentials.

Elke maand storten we €250 op onze account, waardoor we elke twee maanden sowieso een nieuw effect kunnen aanschaffen. Na een paar jaar hebben we zo een mooie, brede portefeuille van high potentials waarvan we hopen dat de nieuwe Apple of Amazon ertussen zit.

Belangrijk: deze strategie is zeer risicovol. Een groot deel van deze bedrijven zal falen en dus bijna naar nul gaan. Ons doel is niet om risico te beperken; maar om risico te koppelen aan potentiële hoge returns. Als je je daar niet comfortabel bij voelt: stay away and buy Johnson & Johnson aandelen. 😉